rita valk  
Rita Valk
 
 
    home over mij links contact
     
  home  
  nieuws  
  haptotherapie  
  journeytherapie  
  quantum touch  
  vijf principes  
  reacties van cliënten  
  opleiding  
  tarieven  
  contact  
     
     
  privacy  
   
   
  Rita Valk
Haptotherapie en meer...
Amsterdam
Heiloo
   
 
   
 
 
 
  Nieuws
 
  Coronabeleid
 
Vanaf 3 maart is de 1,5 meter regel bij behandelingen verruimd. Aanraken mag weer, in overleg, als het echt wenselijk is. Ter bescherming draag ik daarbij een mondkapje.
Als extra aanbod blijft de mogelijkheid voor een videoconsult (kan gedeclareerd worden als een sessie in de praktijk). Mail me bij vragen of voor overleg.

Belangrijk nieuws over de vergoeding van mijn behandelingen:

Op 31-12-2020 eindigt mijn lidmaatschap van de VVH (Vereniging van Haptotherapeuten). Dat is niet mijn keuze, maar het gevolg van mijn beslissing een paar jaar geleden om minder te gaan werken. De VVH stelt n.l. een ureneis aan de leden, en ik kan daar niet meer aan voldoen. Dat komt mede omdat ik verschillende werkvormen gebruik, waarbij de andere werkvormen niet meetellen voor die ureneis. Helaas kan ik me om die reden niet meer laten herregistreren bij de VVH. Daarmee vervalt automatisch ook de kwalificatie “GZ-haptotherapeut” . Dat betekent dat in 2021 wat minder verzekeraars mijn behandelingen vergoeden. Ik blijf wel aangesloten bij de BATC, wat betekent dat ik als BATC-zorgverlener vergoed kan worden volgens onderstaand overzicht. Het grootste verschil met 2020 is dat vergoedingen voor de VGZ-groep vervallen. Mijn AGB-codes blijven ongewijzigd. Als BATC-zorgverlener voldoe ik nog steeds aan alle wettelijke eisen die gesteld worden aan de praktijk.

De volgende verzekeraars bieden in 2021 een (deel) vergoeding voor mijn behandelingen:

Zilveren Kruis- groep (Zilveren Kruis, Achmea, De Friesland, FBTO) N.B. FBTO geldt alleen nog voor bestaande verzekerden- nieuwe krijgen de vergoeding niet meer.

CZ-groep (CZ, Ohra, Nationale Nederlanden) NB: CZ heeft in de 1e klasse van de AV iets geschrapt.

Menzis-groep (alleen Menzis zelf)

ONVZ-groep (alleen ONVZ)

NB:

• Geen vergoeding voor alternatieve geneeswijzen: Anderzorg, Hema,
   Interpolis en Just.

• De BATC zorgverlener wordt niet vergoed door: de VGZ-groep (IZZ, IZA,Zekur,    Bewuzt, UMC, Univé, incl. iptiQ), DSW, Pro-Life en ‘Zorg en Zekerheid’.

• De Amersfoortse vergoedt alleen Acupunctuur of Shiatsu therapie

• Ditzo vergoedt alleen een natuurgeneeskundige behandeling indien die door
   een BIG-geregistreerde arts wordt uitgevoerd.

Belangrijk: deze informatie is afkomstig van de BATC, waarbij noch de BATC, noch ik aansprakelijk gesteld kan worden voor de inhoud hiervan. De verantwoordelijkheid ligt ten alle tijden bij de cliënt. Er is op www.batc.nl meer te lezen. De vergelijkingssites geven ook overzicht.
 
 
 
 
 
 
        webdesign margreetdevries.nl