rita valk  
Rita Valk
 
 
    home over mij links contact
     
  home  
  nieuws  
  haptotherapie  
  journeytherapie  
  quantum touch  
  vijf principes  
  reacties van cliënten  
  opleiding  
  tarieven  
  contact  
     
     
  privacy  
   
   
  Rita Valk
Haptotherapie en meer...
Amsterdam
Heiloo
   
 
   
 
 
 

 

  Reacties van cliënten  
 
  "Rita heeft me echt geholpen om meer te kunnen voelen en meer rust in mezelf te vinden. Door de oefeningen leerde ik weer contact te maken met mijn lichaam, en minder vanuit mijn hoofd te leven."
Elise
 
  "Ik heb bij Rita een grote verandering doorgemaakt. Van gerichtheid op de ander naar aandacht voor mijn grenzen en mijn behoeften. Ik heb ook heel bijzonder energetisch werk gedaan, waardoor mijn lichaam meer als eenheid en veel energieker voelt. Rita is als therapeut heel betrokken bij jouw proces. Doordat ze verschillende technieken in huis heeft konden we mijn situatie steeds vanuit een andere invalshoek benaderen."
John
 
  "Bedankt voor je aandacht en begrip. Heeft veel voor mij betekend. Ben meer bij mezelf gekomen, meer bij mijn gevoel en dat voelt goed, heel goed."
Nellie
 
  "Ik ben bij Rita geweest voor haptonomie om meer vertrouwen in mijn lichaam te krijgen, om grenzen beter aan te leren geven en ook voor hulp bij rouwverwerking. Ik heb de behandeling als heel erg fijn ervaren, het voelde meteen heel vertrouwd. Ik voelde me begrepen en Rita voelde mij ook erg goed aan. Elke keer was het even tijd voor mijzelf. Ik heb zowel haptotherapeutische als energetische behandelingen gehad. Ik vond het elke keer heel bijzonder, na de behandeling voelde ik me vaak een stuk lichter. Daarnaast werd er goed rekening gehouden met de corona-regels."
Sascha
 
  "Een heerlijke essentiële olie behandeling gekregen van Rita. Een vakvrouw die de tijd neemt en met zorg en aandacht het lijf weldadig verwent. Een aanrader. Ook als je geen klachten hebt :) ."
Jannie Ligthart
 
  "Blij dat ik via een vriendin bij Rita terecht gekomen ben. Voelde onrust en onzekerheid in mijn hoofd en stelde bij de eerste ontmoeting de vraag: ‘waarom praat ik zoveel’. Voelde mij ook ver van mijn ‘Eigen Zijn’ verwijderd. Doelbewust en zacht leidde Rita mij terug naar mijn lichaam om te gaan voelen. Na enkele sessies werd ik mij er bewust van, en kreeg het inzicht, dat het geheel te maken had met onveiligheid; mijzelf niet veilig voelen. Een patroon gevoed door pijn en verdriet uit het verleden. Mede dank zij Rita’s luisterende benadering en rustige afstemming, kennis en overdracht, heb ik mijn gevoel van onzekerheid en onrust kunnen verklaren en, door deze verkregen inzichten en het bijbehorend bewustzijn, kunnen veranderen."
Hans
 
  "De warmte, het vertrouwen en uitnodigende houding hebben mij geholpen om stil te staan. Ik heb een pas op de plaats kunnen maken, gevoeld wat er in mijn lichaam gebeurde en geluisterd naar wat die mij te vertellen had. Ik ben me bewust geworden van mijn patronen (doorgaan, geen steun vragen, vanuit kracht ipv liefde) Hierdoor kon ik beter beleven wat er in mij omging en kon ik mijn pijn omarmen. En veranderden mijn patronen mee. Ik ben jou dankbaar voor al de inzichten die je me hebt verschaft."
Zohra
 
  "De afgelopen jaren heb ik veel meegemaakt. Een drukke baan, het verliezen van vele dierbare mensen om mij heen en een drukke studie ernaast, kwam ik erachter dat ik mezelf totaal voorbij liep. Ik besloot dat het tijd werd om mezelf weer op de eerste plek te zetten. Ik kwam bij Rita terecht. Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren. Rita is een rustig persoon die goed luistert en aanvoelt wat jij nodig hebt. Veel dank voor de fijne behandelingen."
D.
 
  "Na vele jaren met allerlei klachten leverden vele bezoeken aan therapeuten me best wel wat op. Toen kwam ik via Joyce Vermeeren, overigens een geweldig persoon, in contact met Rita. Joyce is een collega van Rita in Heiloo, en zij adviseerde me om een helende reis te ondernemen. Daar ben ik blanco ingegaan, zonder nog te zien wat het voor mij zou kunnen betekenen. De eerste keer dat ik bij Rita kwam werd ik hartelijk ontvangen en voelde ik me zeer op m’n gemak. Zodra de sessie begon kwamen bij mij de tranen, ik wist niet wat me overkwam, volgens Rita was ik er echt aan toe om dit te ondergaan. Na wel 2 uur voelen in m’n buik, zeggen wat je voelt, de pijn van binnen, geen mascara meer op m’n ogen, ben ik naar huis gegaan, heel moe van alle emoties die er waren. Een paar dagen erna belde Rita mij om te vragen hoe het met me ging, dat ervaarde ik als prettig, alleen zij wist hoe hevig het voor mij was de eerste keer. Ik voelde me zeker bevrijd van veel gebeurtenissen in mijn leven, maar had meer tijd nodig. De tweede keer dat ik naar Rita ging dacht ik: oh jee, daar gaan we weer, straks weer huilen en geen mascara meer, maar ja, hoe raar ook, ik heb geen traan gelaten, zat wel diep in mijn emoties, gevoel en zo. Na een derde keer voelde ik dat er veel blokkades weg zijn, verdriet en pijn minder zijn, waardoor ik beter in staat ben om te genieten van het leven. Ook de nazorg heb ik ervaren als heel fijn om nog dingen te kunnen delen. Al met al ben ik heel blij dat de helende reis op mijn pad is gekomen, en dat ik dat heb mogen ervaren."
Marga
 
  "Ik heb de Helende Reis bij Rita als heel bijzonder ervaren. Rita leidde me op zachte, respectvolle wijze naar innerlijke gebieden waar ik op eigen gelegenheid niet gemakkelijk kom… Ik heb een helend gesprek gevoerd met mijn ‘innerlijke papa en mama’ en dat voel ik nog steeds als cadeau. Dank je wel Rita!"
Hannah
 
  "Ik kwam bij Rita omdat ik heel veel lage rugpijn had, die steeds erger werd. Rita zou me helpen mijn natuurlijke houding weer terug te vinden. Toen we daarmee bezig waren werd mijn lijf zo ontzettend zwaar dat ik alleen nog maar wilde liggen. Rita suggereerde me om dat gevoel te volgen. Ze legde haar hand op mijn rug en hielp me daarmee te ontspannen en de aandacht bij mijn rug te houden. Het is al even geleden, maar ik kan nog voelen hoe diep ontspannen en zwaar ik was. Hebben we wel gewerkt aan waar ik voor kwam, dacht ik nog. Maar de dagen en weken erna was mijn rugpijn tot mijn verbazing helemaal weg! Mijn lijf gaf het aan en Rita stimuleerde me om die wijsheid te volgen. Rita heeft toverhanden.. :-) en verstaat de kunst om af te stemmen op wat er (nodig) is!"
Annefleur
 
  "De sessie van Rita is mij zeer goed bevallen. Vakkundig, zorgvuldig, veilig en zeer effectief, zijn de steekwoorden die mijn ervaring duiden. Al vond de sessie enkele weken geleden plaats, ik blijf het effect dagelijks ervaren. Een goed gevoel van aanzienlijk meer balans, rust, eigenheid en energie. De last van weerstand om te doen wat ik wil is sterk gereduceerd. De fysieke klacht is sterk verminderd tot bijna verdwenen. Dit alles na 1 sessie, is mijns inziens bijna wonderbaarlijk. Ik dank Rita zowel als de Haptonomie en Quantum Touch zeer voor de kennis en overdracht in deze. Opdat velen dit mogen genieten als prachtige subtiele vorm van heling."
Laura Gerritsen
 
“Ik heb meer energie, ben niet helemaal leeggezogen na een lange werkdag. Ik kan mijn grenzen meer ervaren”.
Nancy

“Er is de kentering die ik wil: niet meer altijd het extreme verantwoordelijksgevoel. Mijn ruimte wordt letterlijk en
figuurlijk groter – overleven wordt meer leven”.
Yvonne 

“Ik was uit mijn evenwicht, wist niet waar dat vandaan kwam. Door de haptotherapie kan ik het nu goed met mezelf en mijn lijf vinden. Mijn omgeving reageert ook anders op me. Ik word steeds vrolijker en gelukkiger, ik dacht dat ik daarvoor te oud was (ik ben 83). Mijn gevoel van apathie heeft plaatsgemaakt voor ruimte om te bewegen, zelfs huppelen!”
Mevr. van V.

“Ik was de weg kwijt, richtte me altijd op anderen, voelde me Atlas, die de wereld op zijn schouders draagt.
Ik ben 180 graden gedraaid: ben nu echt strijdbaar, stel mijn eigen gezondheid centraal. Mijn weg heb ik  gevonden, ik kijk milder naar mezelf, en ben dankbaar voor wat ik allemaal weer wel kan na mijn ziekte”.
Wil

“Ik ben weer teruggegaan naar wie ik ooit was. Heb mezelf teruggevonden en bijgeleerd om mezelf kenbaar te maken, en te kunnen ontvangen. Ik heb meer waardering voor mezelf, ben meer tevreden.”
Nicolet

"Mijn grens
Wat is mijn grens?
Is deze duidelijk te trekken? Nee.
Is deze zichtbaar? Nee.
Is deze voelbaar? Ja.
Werd ik ermee geboren? Ik denk van wel…
Ik denk ook dat ik heb afgeleerd om mijn grens te voelen en deze te respecteren. Ik heb mij aangepast aan de wereld om mij heen. Niet onbelangrijk trouwens. Alleen red ik het niet.
Maar ik voelde mij niet meer goed. Ik was moe en verdrietig. Mijn relatie was na 20 jaar op de klippen gelopen. Ik maakte ruzie met mijn kind. Hoe kon dat? Ik kwam erachter dat ik mijn grens niet duidelijk aangaf. Waar lag die eigenlijk? Anderen gingen daarom met mij om zoals ik hen met mij om liet gaan… grenzeloos. Ze stapten a.h.w. zonder toestemming te vragen mijn huis binnen. Dat liet ik toe, maar vond dit niet fijn. Dat vond ik helemaal niet fijn! Waar was mijn huissleutel?
Ik voelde mijn grens niet. Ik wist ook eigenlijk niet precies wat dat ‘niet fijne’ was wat ik ervoer: het klopte niet, maar ik wist niet wat…
Ik was het contact met mijzelf kwijt. Onvaste grond onder mijn voeten.
En wat deed ik? Ik ging grommen, ik ging bijten. Een kat in het nauw…
Daar werd ik zo ongelukkig van. Ik wil zo graag reageren op wat werkelijk ‘is’. Lief, vriendelijk of zo nodig kortaf. In ieder geval, in contact met mijzelf en DUIDELIJK.
Maar Hoera! Ik heb (weer) geleerd mijzelf beter te ‘voelen’ en mijzelf te begrenzen. Met Haptotherapie bij Rita heb ik mijn grens weer zo duidelijk ontdekt en, soms met veel tranen, weer verwelkomt. En soms ben ik hem weer kwijt (hardnekkige patronen!), maar ik weet waar hij ligt. Ik kan hem weer vinden. Het is eigenlijk… heel eenvoudig. Gek hè? Ik hoef niet alles te accepteren. Ik kan gewoon nee zeggen als ik iets niet wil of als iets onprettig voelt. Ik mag mijzelf beschermen en mijzelf een veilig heen geven. Maar ik kan ook, heel positief, in vrijheid en vreugde bewegen.
Ik heb mijn grens met grote verwondering en bewondering weer gevoeld. Hij is steeds anders en het mooiste is: ik bepaal waar mijn grens ligt. Het is mijn grens. Ik bepaal mijn grens door te voelen, te voelen en te voelen en daar respect voor te hebben. Mijn grens is goed. Mijn grens is vriendelijk, zachtaardig en soms streng. En het mooie is, als ik mijn eigen grens ken word ik mij er ook zeer bewust van dat die ander ook zijn grens heeft. Daar mag ik ook niet overheen denderen! Ik moet ook fijngevoelig zijn en de grens van die ander respecteren. Zo kunnen we volgens mij goede mensen worden. Steeds (samen) onderzoeken en aftasten. Gevoelig en respectvol. In relatie met mijzelf en de ander. Met een Helende Reis bij Rita kwam ik weer bij mijzelf en kon mijzelf en de ander vergeven. Het leven kan eenvoudig zijn in goede en slechte dagen. Het is wat het is denk ik. Bedankt Haptotherapie, bedankt Helende Reis, bedankt Rita.
Ik blijf aan mijzelf werken en mij zelf ontwikkelen. We zijn immers nooit af…"
Suzanne

 
 
 
        webdesign margreetdevries.nl